Kampus Rimac

Tvrtka Rimac Tehnology 2021. godine  prepoznala je kvalitetu i mogućnosti tvrtke Facies d.o.o.

Tim povodom Facies d.o.o. je odabran za glavnog izvođača za izgradnju 1.i 2. faze iz prve etape proizvodno i razvojno-istraživačkog objekta Campus Rimac. Na čemu smo jako zahvalni g. Mati Rimcu, što nam je dao priliku i povjerio izgradnju proizvodno i razvojno-istraživački objekta Campusa Rimac.

Navedene faze podrazumijevaju izgradnju proizvodne hale od 70.000 m2 zajedno sa prostorom muzeja, izložbenog prostora ( show room), prilagodnog prostora (costumisation room) i edukacijskog centra.

Tvrtka Facies d.o.o. uz to što raspolaže educiranim kadrom, raspolaže sa vrlo ozbiljnom  mehanizacijom, dok iza sebe ima podužu referentnu listu izgrađenih objekata ( što stambenih, što proizvodnih). Prepoznatljiva je i po svojim načelima u poslovanju, kako prema investitorima, tako i prema kooperantima, dobavljačima i svim sudionicima procesa, te je opravdano zaslužila svoje mjesto u projektu kako od državne tako i od regionalne važnosti.

O CAMPUSU RIMAC

Proizvodno i razvojno-istraživački objekat

  • Prva je zgrada HQ-a, u kojoj će se nalaziti središnje funkcije, upravljanje i istraživanje i razvoj, kao i uredi Greypa – proizvođača električnih bicikala
  • Povezujući ovu zgradu sa sljedećom bit će veliki, ostakljeni restoran ugrađen u krajolik s otvorenim pogledom s obje strane. Na jednom kraju bit će prodajni prostor i dječji vrtić. S druge strane recepcija i izložbeni prostor te muzej. Nasuprot će bit proizvodni i testni pogoni, koji obuhvaćaju dizajn, izradu prototipa i obrnuti inženjering. Sa stražnje strane nalazit će se ulaz u srce lokacije, proizvodni pogon u kojem će se nalaziti strojna obrada, komponente i sklapanje vozila, proizvodnja baterija, proizvodnja kompozita i lakirnica.
  • Cijeli kampus će biti okružen testnom stazom
  • izgradnja transformatorske stanice TS 110/20 kV Rimac Campus na jugoistočnom dijelu

ROKOVI

  • Prva etapa: proizvodna hala od 70.000 m2, – prva etapa uključuje i cjelokupnu prometnu infrastrukturu, hortikulturno uređenje, gradnju proizvodnog pogona, uredsku zgradu, te sve ostale sadržaje koji su smješteni u spojnom dijelu između dva volumena (prizemni sadržaji, prostor restorana i trg i uređenje jezera). Građevinska bruto površina prve etape iznosi 119.168,56 m2
  • Druga etapa bi uključivala zgrade dormitorija (tlocrtne površine 870,03 m2) za kraći boravak gostiju kampusa i uređenje neposrednog okoliša. Građevinska bruto površina druge etape iznosi 1.220,16 m2.

Detalji projekta

GODINA

2021.- planirano 2024.

BROJKE

Ukupna površina objekta: 100.000 m2     Površina parcele: 200.000 m2

Galerija slika